onsdag 27. juli 2011

Tomatchutney

Svigermor og svigerfar har et lite drivhus der de dyrker tomater om sommeren. Når avlingen blir så stor at vi ikke greier å spise alt, lager jeg tomatchutney. Det er kjempegodt å spise f.eks. ved siden av kjøtt eller på brødskiva ved siden av leverpostei. I dag laget jeg en ny ladning, og her er oppskriften jeg bruker:
Ca 1 kg modne tomater
2 kepaløk eller rødløk
2 røde chilipepper
1-2 fedd hvitløk
1 dl. sukker
1 1/2 dl. hvitvinseddik
1 drøy ss salt
1 ts. malt nellik
1 ss malt kanel
 1ss malt ingefær
2 ts paprikapulver
evt. tomatpure

Skrell løken og kutt den i små biter(bruk evt. foodprosessor). Chillien splittes og frøene fjernes. Fin hakk chilien sammen med hvitløk. Ha dette i en kjele sammen med sukker, eddik, salt og krydder og la det småkoke under svak varme uten lokk mens du klargjør tomatene.

Mos tomatene ved å kjøre dem i foodprosessoren(da trenger du ikke å fjerne skallet). Ha dem oppi en sil for å fjerne overflødig saft, før du heller dem over i kjelen sammen med resten av ingrediensene. Kok det hele i minst 10 minutter uten lokk. Dersom du synes konsistensen er for tynn, kan du ha oppi litt tomatpure mot slutten av koketiden.

Gjør klar rene og og varme glass og lokk. Fyll i den varme chutneyen, og sett straks på lokkene. 
     
    Lykke til!