søndag 17. juli 2011

Mammas jordbærkake

I dag bakte jeg ei kake som mamma ofte serverte når vi kom på besøk til henne om sommeren. Hun kalte den bare jordbærkake, men jeg kaller den Mammas jordbærkake. Den er rask og enkel å lage, og smaker nydelig: en ordentlig sommerkake. Her er oppskriften:
3 egg
125 g sukker
50 g (3 toppede spiseskjeer) hvetemel
50 g (3 toppede spiseskjeer) potetmel
2 ts. bakepulver
Hakkede mandler og perlesukker.
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn det tørre. Ha røren i en smurt form, ca. 24 cm i diameter. Strø hakkede mandler og perlesukker oppå. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader  i 30 minutter. La kaken avkjøle.
Del kaken i to og legg den underste delen på et kakefat. Bruk en kurv jordbær(friske eller frosne). Skjær dem opp i mindre deler og strø litt sukker over. Fordel halvparten av bæren oppå den nederste delen av kaka. Pisk 3 dl. krem og legg oppå, og legg resten av bærene oppå der igjen. Plasser den øverste delen av kaka på toppen.