torsdag 5. mai 2011

Travle tider og raske rundstykker

Ukene etter påske har vært rimelig travle både på arbeid og i fritiden. Greit med noen gode oppskrifter som går raskt å bake. Her er noen rundstykker jeg baker i en fei. De smaker deilig og forsvinner som dugg for solen.

Ingredienser:
700 g hvetemel
50 gram gjær
75 gram smør/melange
1/2 liter vann/melk
2 ts salt
2 ts sukker
Bland det tørre i en bolle. Smelt smøret, ha i melk/vann(ca. halvparten av hver) og varm til til 37 grader(litt varmere hvis du bruker tørrgjær). Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen(10 minutter) og la den heve til dobbel størrelse.

Del deigen i 20 deler og trill ut til rundstykker, etterhev på stekebrett. Pensle rundstykkene med sammenpisket egg, strø evt. med valmuefrø og etterhev. Stekes ved 225 grader i 10-12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.