onsdag 20. april 2011

Horn og fletteloff

I dag har jeg bakt horn og fletteloff. Jeg bruker samme oppskrift og deler den i to. Så lager jeg to fletteloff av den ene delen og horn av resten. Her er oppskriften:
2 kilo hvetemel
3-400 gram margarin
15 dl melk
150 gram sukker
2 pakker gjær

Bland sammen alt det tørre. Smelt margarin og bland den med melka. Varm væsken opp til ca. 37 grader(hvis du bruker tørrgjær bør væsken være litt varmere). Bland væsken sammen med det tørre og elt deigen godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til eltingen. La deigen heve til dobbelt størrelse.

Fletteloff: Del deigen i to og form to fletteloff av den ene delen: Tre "pølser" som flettes sammen. Pensles med egg og støs evt. med valmuefrø. Etterhev 15-20 minutter og stek midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutt. Avkjøles på rist.

Horn: Den andre delen av deigen deles i tre. Hver del kjevles til en stor, rundt leiv som deles i åtte trekanter. Rull hver trekant sammen fra den brede enden mot spissen. Plasseres på et stekebrett (med spissen ned). Pensle med egg og strø evt. valmuefrø oppå.
Stek hornene midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 minutter. Avkjøles på rist.
Nystekte horn og fletteloff smaker herlig!