mandag 13. desember 2010

Julebrød

Nå har jeg bakt min tredje omgang med julebrød for i år. Jeg baker fire brød i slengen, altså 12 brød, men halvparten er allerede spist opp. De er saftige og gode på smak, og det går fort å bake dem. Her er oppskriften, hvis flere vil prøve:

Denne oppskriften gir to brød. Hvis du vil bake fire brød på en gang, går det fint å doble ingrediensene.

125 gram margarin
5 dl melk
1 pakke gjær
1 ts salt
125 gram sukker
800 gram hvetemel
1 ts kardemomme
150-200 gram rosiner
evnt 100-150 gram rosiner og 100 gram sukat

Bland alt det tørre og ha så i melk og smelta margarin. (Jeg bruker Tine smør. Det gir ekstra god smak!) Bruker du tørrgjær - husk at væsken må være rykende varm, ellers vil ikke gjærdeigen heve skikkelig. Forhev deiga ca 1 time.

Del deigen i to like store deler og lag to store boller eller bruk to brødformer.Etterhev dei ca 30 minutt. Steikes ved ca 175 grader i 30-40 minutter. Avkjøles så på rist.

Lykke til!